Klima for begyndere

Simon & Squid

”Simon & Squid” præsenterer videnskaben bag global opvarmning i børnehøjde.

Squid er blæksprutte og klimaekspert. Simon er hans rastløse nevø. I ”Simon & Squid” præsenterer de på hver deres måde videnskaben bag de langsomt stigende temperaturer, der efter alt at dømme vil have en afgørende indflydelse på, hvordan verden af i morgen kommer til at se ud.

- Egentlig kom idéen fra Danmarks Tekniske Universitet, som vi tidligere har hjulpet med at få lavet noget videnskabsanimation, fortæller Claus Toksvig Kjær, producer i Animation Hub.

- Det var op til COP15, og tanken var, at alt for mange danskere var i tvivl om, hvad der var op og ned i klimasnakken. Så måske var det en idé at tage fat i de unge og starte dér?

Projektet tog form, da Animation Hub satte Center for Is og Klima ved Niels Bohr Instituttet – vel nok Danmarks førende vidensressource på klimaområdet – sammen med de unge animatorer i Nørlum. Resultatet blev et møde mellem hårde videnskabelige facts og en charmerende, legesyg billedside.

- Tanken var aldrig at sige ”sådan skal du tænke”, men blot at præsentere fakta, så også unge mennesker har muligheden for at danne deres egen mening om et komplekst fænomen, slutter Claus Toksvig Kjær.

Se filmen her:


Gå til case oversigten