Hub-animation på NASA.gov

Mediafarm

3D-film illustrerer banebrydende forskning fra Niels Bohr Instituttet.

Gennem længere tid har videnskaben antaget, at stjerner med et højt indhold af tungmetaller havde størst chance for at danne planeter. Ny forskning fra blandt andet Københavns Universitet viser, at små planeter - som f.eks. vores egen - kan dannes omkring alle slags stjerner. Med andre ord er der formentlig en del flere planeter i universet, end man hidtil har troet.

Forskningsresultaterne lanceres sammen med en video, der viser, hvordan planeterne dannes. Den er produceret af Mediafarm fra Roskilde i samarbejde med Niels Bohr Instituttet og Animation Hub.

- Vi var i forvejen i gang med at lave en masse filmklip til et leksikon om fysik, Niels Bohr Instituttet arbejder på. Så den her film skulle alligevel laves, og så var det jo oplagt at fremskynde den og lave den, så den reflekterede den her helt nye forskning, forklarer Niels Østergaard, kreativ direktør i Mediafarm.

Han er begejstret for, at filmen er fundet værdig til NASAs hjemmeside, og glæder sig i det hele taget over samarbejdet med Niels Bohr Instituttet.

- Som animator skal man vænne sig til, at den kreative frihed er begrænset. Visse ting skal vises på en bestemt måde, sådan er det at lave science animation. Omvendt lærer man en hel masse nyt ved at skulle arbejde med afsæt i videnskabelige fakta. Og så er det fascinerende at se, hvordan arbejdet med at lave de her 3D-film hjælper astrofysikerne med at sætte ord på de fænomener, de ofte kun har set repræsenteret som tal i kolonner. Det kan gøre det nemmere for dem at forklare det, de arbejder med, mener Østergaard.

Læs om astrofysiker Lars Buchhaves forskning og se videoen her:

Niels Bohr Instituttet
NASA

Gå til nyhedsoversigten


Nyhedsarkiv
november 2013
oktober 2013
juni 2013
april 2013
september 2012
august 2012
juni 2012
maj 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011