AR DOC nomineret til BrainsBusiness Award

BrainsBusiness

Projektet AR DOC var blandt de indstillede til årets BrainsBusiness Award, som blev uddelt tidligere på måneden.

BrainsBusiness Award uddeles af BrainsBusiness, der er paraplyorganisationen for den nordjyske IKT-klynge, og kandidaterne til prisen er dem der i særlig grad har bidraget til at omsætte ny viden til nye forretningsmuligheder.

AR DOC (Augmented Realities Documentaries) projektet var nomineret for sin innovative tilgang til digital udvikling, oplevelsesorienteret formidling og anvendt forskning. Samtidig var projektet et stærkt og forretningsorienteret samarbejde mellem innovationsnetværket Animation Hub, app-udviklerne Huge Lawn, Center for Interaktive Digitale Medier ved Aalborg Universitet samt Nordsøen Oceanarium i Hirtshals,

Augmented Reality (AR) er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved at grafik og lyd bliver lagt ned over virkeligheden med en smartphone. Det mest kendte AR-eksempel er Google Glass; Googles digitale briller, som viser en udvidet virkelighed ved at kombinere det du ser med forskellige digitale lag.

I AR DOC projektet har Huge Lawn udviklet en innovativ mobil-app til videooptagelse af augmen-ted reality (AR). Dermed bliver det muligt for brugeren ikke alene at se de digitale AR-lag der bliver lagt ned over virkeligheden med app’en, men samtidig at optage den udvidede virkelighed med en smartphone, og dele oplevelsen med andre.

Nordsøen Oceanarium har afprøvet formatet, og dermed givet deres besøgende chancen for at forsøge sig som en slags dokumentarfilminstruktører med ekstra digitale effekter. Publikum bliver dermed inddraget i formidlingen og markedsføringen af Nordsøen Oceanarium, samtidig med at de selv oplever Oceanariet på en anderledes interaktiv og innovativ måde.

Mere om BrainsBusiness Award.

Gå til nyhedsoversigten


Kommentar (1)
AAU's rolle
...og AAU Center for Interaktive Digitale Medier har bidraget med idé og design til formidlingsformatet :)
Nyhedsarkiv
november 2013
oktober 2013
juni 2013
april 2013
september 2012
august 2012
juni 2012
maj 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011